EcKER d.o.o. - SCARYBIRD http://www.ecker-france.com/ Stručnjaci francuske firme SCARYBIRD su posmatranjem utvrdili da se manje ptice plaše samo velikog predatora koji ih svojom pojavom odbija. Zato su od specijalnih materijala konstruisali zmaja sa izgledom grabvljivca (orao, soko, jastreb). rs SCARYBIRD http://www.ecker-france.com/o/oprema-i-dijelovi/scarybird/39273

Šteta koju prave razne ptice štetočine predstavlja veliki problem svim vrstama poljoprivrednih zemljišta (njive, usevi, voćnjaci, vinogradi, povrtnjaci, bašte...)


SCARYBIRD je 100% ekološki proizvod i u skladu je za životnom sredinom


Ako se ne preduzme neka od mera zaštite ptice mogu uništiti i ceo usev. Ovakva šteta predstavlja veliki gubitak, kako za male tako i za velike poljoprivredne proizvođače.

Postoje brojne ptice štetočine ( golubovi, čvorci, vrane, svrake.. ) a poznate metode zaštite nisu efikasne ili su štetne za životnu sredinu.
Ptice se brzo navikavaju na fiksna strašila i njihova efikasnost je kratkotrajna. Bučni sistemi poput gasnog pištolja uznemiravaju okolinu, dok su hemijska sredstva neprihvatljiva za životnu sredinu. Ostala poznata sredstva i metode protiv ptica štetočina poput dresiranih sokolova, zaštitnih mreža, ultra zvuka i lasera, su ograničeni i/ili skupi.


To je razlog zašto smo kreirali naš SCARYBIRD sistem na jedini mogući način – male ptice se plaše
velikih predatora poput ptica grabljivica čije prisustvo drži ptice na udaljenosti.


Kako sistem funkcioniše ?


Naš sistem čini maketa orla (zmaj) pričvršćen na vrhu gibljivog teleskop štapa visine 6 m.

Srce našeg sistema je ptica u obliku predatora (orao, soko, jastreb) koja se nepravilno i asimetrično njiše na vrhu štapa menjajući visinu i brzinu koristeći i najmanji povetarac od svega 2 km/h. Imitira let predatora, rasteruje ptice i čuva vaše useve, voćnjake, vinograde,bašte....

Za razliku od fiksnih strašila, SCARYBIRD leti nasumično, manje ptice ga doživljavaju kao pticu koja lovi i zato se ne navikavaju na naš proizvod. Visina teleskopskog štapa od 6m je minimalna visina za efiksnu zaštitu i plašenje ostalih ptica.


Gde se koristi ?


SCARYBIRD uređaj je namenjen svima koji imaju probleme sa pticama štetočinama, kako individualnim proizvođačima,tako i velikim proizvodnim sistemima, tj. svima koji žele da na ekološki prihvatljiv način zaštite svoju letinu od svraka, vrana, čvoraka, vrabaca, lasti, golubova, galebova, kormorana, kosova...
Tehnički podaci:

  •  1 zmaj je od duplo štepanog UV najlona, dimenzija 155x55cm, sa 3 savitljive šipke od
  • fiberglasa
  • 1 najlonski kanap dužine 2.50 m sa 2 zakačaljke od najkvalitetnijeg čelika
  • 1 teleskopski štap od fiberglasa u punom profilu sa gumenim kapicama na oba kraja
  •  1 sintetički zemni stalak
  •  1 torbica za prenošenje
  •  Ukupna težina celog kompleta = 1.8 kg

U video prilogu pogledajte više o SCARYBIRD uređaju: